window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-CP96BFHJJ0');
Loading...
Over ons2023-09-05T18:50:44+02:00

Over ons

Tamminga Tailoring… sinds 2005

SINDS 1890 IN ONS BLOED

Tamminga Tailoring is door Gerwin Tamminga in 2005 onder de naam DuParta opgericht in Amersfoort.
Sinds 2020 is het bedrijf gevestigd in het Gelderse Joppe, dichtbij Deventer en Zutphen, op slechts 5 autominuten van de A1.

Een nieuw begin

Tamminga Tailoring is per 2023 de nieuwe naam voor het maatkledingbedrijf dat sinds 2005 bekend staat en stond onder de naam DuParta. Voor de naamswijziging is gekozen uit eer voor de familienaam Tamminga en uit eer voor de vorige generaties kleermakers binnen de familie Tamminga, de opa en overgrootvader van Gerwin Tamminga. Op de foto is de overgrootvader van Gerwin (en 2 familieleden) te zien bij zijn atelier aan de Ganzepoortstraat te Goes. Destijds luidde de ‘slogan’: “Tamminga kleedt U goed en billijk”. Nu is dat geworden “Tamminga Tailoring Suits You well”. Gerwin is nu directeur-eigenaar van Tamminga Tailoring en feitelijk de 4e generatie binnen de familie Tamminga die zich bezighoudt met maatkleding. Waar “de voorvaderen van Gerwin” de maatkleding nog in eigen atelier op ambachtelijke wijze maakten, heeft Gerwin dit specialisme uitbesteed aan de ateliers van met name Stylers en Borélio. Sinds de oprichting heeft Tamminga Tailoring diverse bedrijven en particulieren naar wens aangekleed. Zie hiervoor de referenties op onze website.

Missie

Tamminga Tailoring helpt individuen en bedrijven om er opvallend beter of – naar wens – opvallend anders uit te zien in bij-de-tijdse representatieve kleding. Zodanig dat de persoon die de kleding draagt zich hierbij ook prettig voelt.

Onze Doelgroep

Mannen en vrouwen die zich positief willen onderscheiden in hun (werk-)omgeving door perfect passende, modieuze, representatieve kleding. Daarnaast ook bedrijven die aan beurzen of exposities deelnemen die willen opvallen tussen alle andere aanbieders; Tamminga Tailoring helpt kleding te ontwerpen en fabriceren met behulp waarvan het bedrijf zich kan onderscheiden van andere beursdeelnemers.

Last but not least zijn vooral ook uitvaartbedrijven bij Tamminga Tailoring aan het juiste adres. Al snel na de oprichting in 2005 heeft Tamminga Tailoring zich gespecialiseerd in het ontwerpen, aanmeten en op maat laten maken van uitvaartkleding. Voor deze specifieke doelgroep heeft Tamminga Tailoring inmiddels bewezen dat zij in staat is precies die uitvaartkleding te leveren die passend is bij de werkzaamheden en benodigde uitstraling van uitvaartpersoneel. Kijk hiervoor ook bij onze referenties

Jouw Wens

Het is onze wens en ons doel om kleding aan te meten die past bij jou of jouw bedrijf; bij wie jij bent en bij wat jij wilt uitstralen. Wil je opvallen, dan laten we jou opvallen. Wil jij je meer ingetogen en betrouwbaar presenteren, dan helpen we jou daar de juiste keuzes in te maken. De kracht van Tamminga Tailoring ligt in de vele mogelijkheden die we kunnen bieden, zowel qua stoffen als qua afwerkingsopties.

Deskundig Personeel

En waarom kunnen we dat goed? Omdat we gekwalificeerd en deskundig personeel in dienst hebben die tot 3 generaties terug al de kunst verstaan goed naar u te luisteren en dit te vertalen in een passend kledingadvies en tot slot uiteraard in de productie van perfect passende kleding met de uitstraling die u wenst.

Europees

De stoffen die gebruikt worden voor de kostuums zijn afkomstig van gerenommeerde labels als Zegna, Loro Piana, Reda, Ariston, Scabal, Dormeuil, Holland & Sherry, Vitale Barberis en meer. Overhemden worden gemaakt van hoogste kwaliteit katoen van labels als Thomas Mason, Canclini, Cotonificio Albini, Tessitura Monti en dergelijke. Alle stoffen en kleding worden dus geproduceerd bij Europese stoffenhuizen en ateliers. Niet alleen omdat de kwaliteit van deze bedrijven zeer hoog ligt, ook omdat Tamminga Tailoring van mening is dat de Europese economie ondersteund moet worden. Natuurlijk kunnen we vanuit kostentechnisch oogpunt productie uitbesteden aan Aziatische landen, maar de mindere kwaliteit, extra milieubelasting en verslechtering van de concurrentiepositie van Europa heeft ons doen besluiten bewust te kiezen voor betrouwbare Europese partners. Deze partners produceren de kleding in hoogwaardige productie faciliteiten in Europa, welke Europese regelgeving toepassen op het gebied van arbeidsomstandigheden en milieu.

Toekomst

Tamminga Tailoring wil de maatstaf zijn voor perfect passende, op het individu afgestemde kleding voor heren, dames, non-binaire personen en bedrijven. Daarbij zullen we altijd op zoek blijven naar de selectie van de juiste leveranciers en partners, ook om tegemoet te blijven komen aan steeds wisselende wensen van onze klanten. We zullen ontwikkelingen in de mode integreren in ons aanbod, bijvoorbeeld door het aanbod van ‘smart casual’-maatkleding te vergroten middels toevoeging van op maat gemaakte spijkerbroeken, chino’s, knitwear (pullovers, coltruien e.d.), bomber jacks, damestunieken en dergelijke.

De 10 Gouden Voordelen

  • Best Deal – Tamminga Tailoring levert de beste maatkleding en bedrijfskleding op maat voor een scherpe prijs;
  • Persoonlijke Service – Bij ons heb je altijd te maken met één en dezelfde kledingadviseur die exact op de hoogte is van jouw wensen en voorkeuren. Hij bezoekt je aan huis of op kantoor en staat voor je klaar als kleding vermaakt of gerepareerd moet worden. En een vervolgbestelling bestel je niet via Internet of aan de hand van een toegestuurd koffertje met enkele stofstalen, maar gewoon middels keuze uit het volledige assortiment, aan jou gepresenteerd tijdens een persoonlijke afspraak met één van onze adviseurs.
  • Dames Maatkleding – Ook dames kunnen bij ons terecht voor op maat gemaakte mantelpakken en blouses.
  • Beste Pasvorm – Onze maatpakken en maatoverhemden worden volgens Europese maatstaven gefabriceerd in Europese ateliers en sluiten perfect aan bij jouw postuur en voorkeuren.
  • No-Nonsense Cultuur – Bij ons geen ‘snelle’ modejongens, maar maatkledingadviseurs die hun vak verstaan en weten wat wel en niet bij jou past of in de mode is.
  • Behoud Van Pasvorm – Ook na vele stoom- en wasbeurten behouden onze maatkostuums en maathemden hun pasvorm en uitstraling. Je kunt er dus meerdere jaren plezier van hebben.
  • Keuzeruimte – Voor een maatpak, maatoverhemd/-blouse of mantel op maat kun je kiezen uit honderden verschillende dessins, samenstellingen en kwaliteiten.
  • Stoffen Van De beste Engelse En Italiaanse Stoffenhuizen – Tamminga Tailoring werkt alleen met stoffen van gerenommeerde stoffenhuizen zoals Holland & Sherry, John Cooper, Loro Piana, Reda, Vitale Barberis en Zegna.
  • Bedrijfskleding – Custom made en toch zeer betaalbare, representatieve bedrijfs- en beurskleding.
  • Gratis Maatshirt – Zorg dat tenminste 4 vrienden/vriendinnen tegelijkertijd een maatpak laten aanmeten en je verdient allen een gratis maatoverhemd (dit aanbod geldt alleen voor particulieren).
Ga naar de bovenkant